مراقبت از ناخن‌های شکننده و آسیب دیده

مراقبت از ناخن‌های شکننده و آسیب دیده

28
۱ ماه پیش
0

مراقبت از ناخن‌های شکننده و آسیب دیده


ناخن‌های سالم و زیبا، جلوه‌ای بهتر به دستان بخشیده و نشانه‌ای از سلامت کلی بدن هستند؛ اما بسیاری از افراد با مشکلی به نام ناخن‌های شکننده و آسیب دیده مواجه‌اند که باعث نگرانی و کاهش اعتمادبه‌نفس آن‌ها می‌شود. اگر شما نیز جزو این افراد هستید یا میخواهید بدانید که چه کنید تا به این پدیده دچار نشوید، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. عوامل متعددی مانند تغذیه نامناسب، استفاده از محصولات شیمیایی نامرغوب، شست‌وشوی مکرر دست‌ها، یا حتی بیماری‌های زمینه‌ای می‌توانند دلیل شکنندگی ناخن‌ها باشند. از این ‌رو، آگاهی از روش‌های مناسب برای مراقبت از ناخن‌های شکننده می‌تواند به حفظ سلامت و زیبایی آن‌ها کمک شایانی نماید. در این مقاله، به بررسی دلایل شکنندگی ناخن‌ها، راهکارهای موثر برای مراقبت و درمان، و نکات مهم در جلوگیری از آسیب‌های بیشتر می‌پردازیم.

دلایل شکنندگی ناخن‌ها


ابتدا و قبل از معرفی روش های مراقبت از ناخن های شکننده، بهتر است با دلایل بروز این پدیده آشنا شوید. ناخن‌های شکننده معمولا به دلیل ضعف ساختاری در لایه‌های کراتینی ناخن یا کمبود رطوبت کافی ایجاد می‌شوند. این ضعف ساختاری میتواند به دلیل تغذیه نامناسب باشد؛ کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی مانند بیوتین، آهن، ویتامین D و روی (زینک) از جمله عوامل شکنندگی ناخن‌ها به دلیل تغذیه نامناسب اند. دیگر عامل اصلی این اتفاق، تماس مکرر با آب و مواد شوینده قوی است که باعث از دست رفتن رطوبت طبیعی ناخن‌ها و خشکی بیش از حد آنها میشود.
به غیر از این دو مورد، استفاده از برخی محصولات شیمیایی مانند لاک‌ها و پاک‌کننده‌های ناخن، که حاوی استون هستند، به‌مرور زمان ساختار ناخن را ضعیف می‌کند. عوامل محیطی مانند تغییرات دما، هوای سرد و خشک و بیماری¬هایی نظیر کم‌خونی، اختلالات تیروئید، و بیماری‌های پوستی مثل پسوریازیس و اگزما نیز می‌توانند ناخن‌ها را شکننده کنند و بر سلامت آنها تاثیر منفی بگذارند.


روش‌های مراقبت از ناخن‌های شکننده


بعد از شناخت عوامل اصلی رخ دادن این پدیده، زمان آن است تا با روش های مراقبت از ناخن های شکننده نیز آشنا شوید:


• تغذیۀ مناسب

در قسمت قبل موادی که کمبودشان باعث آسیب به ناخن ها میشود را مطالعه کردید؛ بنابراین برای مراقبت از ناخن های شکننده و جلوگیری از این اتفاق، باید حتما رژیم غذایی متعادل و سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز داشته باشید. این مواد نقش مهمی در تقویت ناخن‌ها دارند. مصرف مواد غذایی حاوی بیوتین (مانند تخم‌مرغ و مغزها)، آهن (مانند اسفناج و عدس)، و اسیدهای چرب امگا-3 (مانند ماهی و دانۀ کتان) توصیه می‌شود.

همچنین در صورت کمبود ویتامین‌ها، با مشورت پزشک می‌توانید مکمل‌هایی مانند بیوتین یا روغن ماهی مصرف کنید که برای سلامت ناخن‌ها بسیار مفید هستند.


• مرطوب‌سازی

همانطور که خواندید، خشک بودن بیش از اندازه از عوامل اصلی این پدیده بود؛ بنابراین رطوبت‌رسانی منظم به ناخن‌ها با استفاده از کرم‌ها و روغن‌های مخصوص، میتواند در جلوگیری از خشکی و شکنندگی آنها بسیار موثر باشد. روغن بادام، روغن نارگیل و وازلین از بهترین گزینه‌ها برای مرطوب سازی و مراقبت از ناخن‌های شکننده هستند.
 

• اجتناب از مواد شیمیایی قوی

اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از مواد شیمیایی یا پاک¬کننده های قوی هستید، هنگام استفاده از این مواد، حتما از دستکش‌های محافظ استفاده کنید تا ناخن‌ها کمتر در معرض این مواد آسیب‌رسان قرار گیرند.


• کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها

بهتر است بدانید ناخن‌های بلند بیشتر در معرض شکستگی قرار دارند؛ بنابراین کوتاه و مرتب نگه داشتن ناخن‌ها می تواند از آسیب به ناخن های شما جلوگیری کند.


• استفاده از لاک‌های تقویتی

برخی از لاک‌های مخصوص، حاوی مواد مفید و تقویتی برای استحکام‌بخشی به ناخن‌ها هستند. این محصولات می‌توانند به شما در مراقبت از ناخن¬های شکننده کمک کنند؛ بنابراین اگر ناخن های شکننده ای دارید بهتر است از این نوع لاک استفاده کنید.
 

روش‌های خانگی برای تقویت ناخن‌های شکننده


علاوه بر مواردی که برای مراقبت از ناخن های شکننده مطرح شد، با انجام یک سری کارها میتوانید ناخن های خود را تقویت کرده و از بروز این نوع آسیب پیش-گیری کنید. از جملۀ این روش ها، می توان به حمام روغن زیتون اشاره کرد. دست‌ها و ناخن‌ها را به مدت 10 الی 15 دقیقه در روغن زیتون گرم غوطه‌ور کنید. این روش ساده، ناخن‌ها را تقویت کرده و به آن ها رطوبت‌رسانی می‌کند. روش موثر بعدی، ماسک تخم¬مرغ و عسل است؛ مخلوطی از زردۀ تخم‌مرغ و یک قاشق چای‌خوری عسل می‌تواند به تقویت ساختار کراتینی ناخن‌ها کمک کند. این ماسک را بهتر است هفته‌ای یک‌بار استفاده کنید تا نتیجۀ مطلوب تری بگیرید. علاوه بر این موارد، سرکۀ سیب و چای سبز هم برای سلامت ناخن ها مفیدند. مخلوطی از سرکه سیب و آب ولرم می‌تواند مواد مغذی لازم را فراهم کند و ناخن‌ها را قوی‌تر سازد. چای سبز نیز سرشار از آنتی‌اکسیدان‌هایی است که ناخن‌ها را سالم و محکم نگه می‌دارند. ناخن‌ها را در چای سبز خنک‌شده خیس کنید یا از عصاره آن در کرم‌های مرطوب‌کننده استفاده نمایید.


همانطور که پیشتر گفتیم، بهترین راه برای پیشگیری از بروز این پدیده، تلاش برای رفع عوامل اصلی رخ دادن آن است؛ بنابراین همیشه آب کافی بنوشید تا رطوبت بدنتان حفظ شود؛ هنگام کار با مواد شیمیایی یا شست¬وشوی ظروف همواره از دستکش استفاده کنید؛ همچنین استفاده مداوم از لاک و استون می‌تواند ناخن‌ها را تضعیف کند، بهتر است بین استفاده از این محصولات، چند روز به ناخن‌ها استراحت دهید؛ برخی عادات مضر، مانند جویدن ناخن یا کندن پوست اطراف آن نیز می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی شود، از این عادات نیز اجتناب کنید و به عنوان آخرین نکته، در فصل زمستان، دستکش گرم بپوشید تا ناخن‌ها در برابر سرما و خشکی هوا محافظت شوند.


نتیجه‌گیری


مراقبت از ناخن‌های شکننده نه تنها برای زیبایی بلکه برای سلامت کلی دست‌های شما نیز ضروری است. با رعایت نکات ساده‌ای که در این مقاله مطرح شد، مانند تغذیه مناسب، مرطوب‌سازی، استفاده از محصولات محافظ و پرهیز از مواد آسیب‌رسان، می‌توانید ناخن‌هایی سالم و قوی داشته باشید. همچنین، انجام روش‌های خانگی و طبیعی مانند استفاده از روغن زیتون یا ماسک تخم‌مرغ را نیز جدی بگیرید؛ این روش ها تأثیر زیادی در بهبود وضعیت ناخن‌های شما داشته و راهای در دسترسی نیز هستند. همان¬طور که مطالعه کردید، این نوع آسیب کاملا قابل درمان است و علل مشخصی دارد؛ در نتیجه، با پیشگیری از عادت‌های مضر و رعایت نکات گفته‌شده، ناخن‌هایی زیبا و مقاوم خواهید داشت که به زیبایی دستان شما جلوه‌ای خاص می‌بخشند.
 

چنانچه برای دیدن سایر دسته های فروشگاه الوان مارکت به دنبال محصول دلخواه خود در دسته بندی های فروشگاه که شامل مد و پوشاک، آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن، موبایل و کالای دیجیتال، لوازم خانگی، صوتی و تصویری، لپ تاپ و کامپیوتر هستید به راحتی چند کلیک اقدام به خرید آسان و اطمینان با تحویل فوری نمایید.

نظر خود را بنویسید...