مقایسه انواع باتریهای گوشی: لیتیوم یونی، لیتیوم پلیمری
یکی از ویژگیهای بسیار مهمی که استفاده از تجهیزات الکترونیکی بهویژه گوشیهای هوشمند امروزی را برای ما آسانتر کرده است، قابل حمل بودن این دستگاهها میباشد. لازمه قابل حمل بودن تمامی این تجهیزات وجود قطعهای است که انرژی مورد نیاز آنها را فراهم کند و این قطعه همان باتری است. باتریهای گوشیهای همراه با گذشت زمان دستخوش تغییرات زیادی شدهاند و از انواع باتری مورد استفاده برای گوشیهای امروزی میتوان به باتری لیتیوم یونی و باتری لیتیوم پلیمری اشاره کرد. در این مقاله ما میخواهیم به بررسی مقایسه انواع باتریهای گوشی و بهویژه دو باتری لیتیوم یونی و باتری لیتیوم پلیمری بپردازیم.
هر دو نوع باتری لیتیوم یونی (Li-ion) و لیتیوم پلیمری (Li-Po) بر طبق فناوری لیتیوم ساخته شدهاند و به همین علت چگالی انرژی بالا و وزن کمی دارند. این دو ویژگی سبب شده تا بتوان از این باتریهای کوچک و کارآمد در گوشیهای هوشمند استفاده کرد. با این حال، تفاوتهای اساسی بین باتری لیتیوم یونی و باتری لیتیوم پلیمری وجود دارد که در ادامه قصد داریم این تفاوتها را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید با آگاهی اقدام به خرید باتری نمایید.
مقایسه انواع باتریهای گوشی
قبل از اینکه به مقایسه انواع باتریهای گوشی بپردازیم، بهتر است در ابتدا کمی انواع باتری را بشناسیم:
باتریهای نیکل کادمیوم: باتریهای نیکل کادمیوم اولین باتریهای قابل حمل بودند که معایبی نظیر وزن زیاد، اندازه بزرگ و داغ شدن حین استفاده از گوشی داشتند. بزرگترین عیب این باتری استفاده از فلز سمی کادمیوم بود که سبب شد تا استفاده از این باتری کاهش یابد.
باتریهای نیکل هیدرید فلز: در این باتریها بهجای استفاده از فلز سمی کادمیوم از آلیاژ جذب کننده هیدروژن بهعنوان الکترود منفی استفاده شد. این باتریها سبک و ظریف بودند؛ اما یک مشکل بزرگ داشتند و آن سرعت تخلیه شارژ آنها بود.
باتریهای لیتیوم یون Lithium Ion: با توجه به آنچه که بیان شد در مقایسه انواع باتریهای گوشی میتوان گفت که باتریهای لیتیوم یونی جزو اولین باتریهای مورد استفاده در گوشیهای هوشمند محسوب میشوند. از دلایل استفاده از باتریهای لیتیوم یونی حجم کم این محصولات بهشمار میرفت که در مقایسه با نسلهای قبلی باتری در اندازههای مختلف قابل تولید بودند. عمر مفید این باتریها چیزی در حدود 300 تا 500 چرخه است.
باتریهای لیتیوم پلیمرLithium Polymer : باتریهای لیتیوم پلیمرLithium Polymer نسل بعد از باتریهای لیتیوم یون Lithium Ion هستند. ویژگی بارز این باتریها این است که شکلپذیری بالایی دارند و در ابعاد و شکلهای مختلف قابل تولید هستند. این باتریها بهترین گزینه برای تولید گوشیها و لپتاپهای با وزن کم هستند.
مقایسه انواع باتریهای گوشی: باتریهای لیتیوم یونی Li-ion ، لیتیوم پلیمری Li-Po
در مقایسه انواع باتریهای گوشی و بهخصوص برای شناخت بهتر دو باتری لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بهتر است با تفاوتهای این دو فناوری و سایر باتریها بیشتر آشنا شویم:
چگالی توان
به مقدار انرژی که یک باتری نسبت به وزن خود میتواند ذخیره کند، چگالی توان میگویند. باتری لیتیوم یونی در مقایسه با باتری لیتیوم پلیمری تا 4 برابر شارژ بیشتری در اندازه یکسان نگه میدارد. همین قضیه این باتری را جهت استفاده در ابزارهای قابل حمل نظیر گوشی نه تنها سازگار، بلکه کارآمدتر و قویتر کرده است.
عمر زیاد
در مقایسه انواع باتریهای گوشی از نظر عمر با یکدیگر درمییابیم که باتریهای لیتیوم یونی عمر طولانیتر دارند. این باتریها در حدود 2 الی 3 سال و حتی بیشتر یعنی در حدود 300 الی 500 چرخه شارژ قادر هستند که دوام بیاورند.
امنیت
از نظر امنیت، باتریهای لیتیوم پلیمر از مشابههای خود یعنی لیتیوم یونی و دیگر باتریها امنتر هستند. دلیل این امنیت بستهبندی محکم و قابل اعتماد باتریهای لیتیوم پلیمری است. این باتریها با پوسته محکمی که دارند، قادر هستند فشارهای خارجی را تحمل کنند و اینگونه احتمال خطر را کاهش دهند.
قابلیت حمل
مقایسه انواع باتریهای گوشی از نظر قابلیت حمل کمک میکند تا دریابیم کدام باتری برای دستگاههای قابل حمل بهتر است. باتری لیتیوم یون و لیتیوم پلیمری قابلیت حمل بهتری دارند؛ اما بین این دو باتری هم از نظر قابلیت حمل تفاوت وجود دارد. باتری لیتیوم پلیمر در ویژگی قابلیت حمل برتری دارد؛ زیرا این باتری در طراحیهای نازک هم موجود است. بههمین دلیل بهترین گزینه برای گوشیهای هوشمند باتریهای لیتیوم پلیمر هستند.
تطبیق پذیری
قابلیت تطبیق پذیری باتریهای لیتیوم پلیمری سبب تفاوت این باتری با سایر باتریهای دیگر و بهخصوص باتری لیتیوم یونی است. این قابلیت سبب شده تا بتوان از باتریهای لیتیوم پلیمری نهتنها در گوشیهای هوشمند امروزی؛ بلکه در پاوربانکها و لپتاپها هم استفاده کرد.
نرخ دشارژ خودکار
نرخ دشارژ خودکار یا خود تخلیهگی باتریهای لیتیوم پلیمری نسبت به همتای لیتیوم یونی بطور چشمگیری کمتر است. از این رو زمانی که از گوشی خود استفاده نمیکنید، نیاز نیست نگران خالی شدن باتری آن باشید.
قیمت
در مقایسه انواع باتریهای گوشی از نظر قیمت میتوان گفت که باتریهای لیتیوم پلیمری از همه گرانتر هستند. این باتریها حتی از باتریهای لیتیوم یونی هم قیمت بالاتری دارند؛ اما انتظارها بر این است که با تولید انبوهتر این باتریها از قیمت آنها کاسته شود.
قدرت بالا
با توجه به اینکه این روزها در گوشیهای هوشمند از باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری استفاده میشود، منظور از قدرت بالا بررسی قدرت این دو باتری است. در مقایسه این دو باتری با هم، باتری لیتیوم یونی سطح انرژی و قدرت بالاتری دارد و شارژ را برای مدت طولانی نگه میدارد.
وزن
وزن هم یک عامل مهم در مقایسه این دو باتری است و در تفاوت این دو باتری با هم میتوان گفت که گوشیهای هوشمندی که مجهز به باتری لیتیوم یونی هستند وزن سنگینتری در مقایسه با گوشیهای دارای باتری لیتیوم پلیمری دارند.
سخن پایانی
باتریهای لیتیوم یونی و لیتیویم پلیمری از جمله باتریهایی محسوب میشوند که امروزه بیشتر شاهد استفاده آنها در تجهیزات الکترونیکی و بهویژه گوشیهای هوشمند هستیم. با این حال مقایسه انواع باتریهای گوشی کمک میکند که شناخت مختصری از باتریها پیدا نماییم و ببینیم این روزها کدام یک برای استفاده گوشی مناسبتر است. باتری لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری با یکدیگر از نظر قیمت، تطبیقپذیری، امنیت، چگالی توان، قدرت بالا، عمر مفید و... در تفاوت هستند. نمیتوان گفت بین این دو باتری کدام برتر از دیگری است؛ اما این روزها باتریهای لیتیوم یونی استفاده گستردهتری دارند. در مقابل باتریهای لیتیوم پلیمری با توجه به امنیت بیشتر و پایداری عملکرد بهسرعت تمام در حال محبوب شدن هستند.
چنانچه برای دیدن سایر دسته های فروشگاه الوان مارکت به دنبال محصول دلخواه خود در دسته بندی های فروشگاه که شامل مد و پوشاک، آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن، موبایل و کالای دیجیتال، لوازم خانگی، صوتی و تصویری، لپ تاپ و کامپیوتر ، کفش زنانه، کفش مردانه، کفش بچه گانه، اسپرسوساز خانگی و صنعتی، آبمیوه گیری خانگی و صنعتی، هستید به راحتی چند کلیک اقدام به خرید آسان و اطمینان با تحویل فوری نمایید.